Ami az infó óráról kimaradt...

Címsorok színének módosítása Windows 10-ben

2015/08/07. - írta: Infótanár

(Ha nem tetszik a fehér címsor)

cs06.png*Frissítés* A Windows 10 őszi frissítése feleslegessé teszi az itt leírtakat. Annak telepítése után már nem lesznek fehérek az asztali alkalmazások címsorai. 

A Windows 10 egyik meglepő hiányossága, hogy az ablakok címsorának színe nem állítható. Hiába választasz színt, vagy telepítesz egy témát, a címsorok színe fehér marad.

Ha mégis szeretnéd módosítani a címsorok színét, egy kicsit trükköznöd kell.

A Windows 10 következő előzetesében (build 10525) már benne van a címsorok színezése, de ez csak ősszel kerül majd a normál felhasználókhoz. Ha nem akarod ezt kivárni, a következő lépésekkel már most beszínezheted a címsorokat.

Vigyázat! Az alábbi lépések hatására a háttér, a képernyőkímélő és az eseményekhez rendelt hangok visszaállnak az alapértelmezettre. Ezeket utána újra meg kell adnod!

1. Töltsd le és csomagold ki a C:\Windows\Resources\Themes mappába a Themes.zip fájl tartalmát. (Ha Chrome-ot használsz, válaszd a Megőrzést.) A kicsomagolást rendszergazdaként kell elvégezned! Ha a Windows Intézővel nyitod meg a fájlt, a kicsomagolásnál rákérdez erre. Itt a Tovább gombra kell kattintanod:

cs01.png

2. Nyisd meg a C:\Windows\Resources\Themes mappát, majd kattints kettőt a windows.theme fájlra!

cs02.png

3. Ezután a Wiindows megkérdezi, hogy melyik programmal nyissa meg a fájlt. Itt kattints az OK-ra:

cs03.png

4. Ennek hatására egy pillanatra eltűnik az asztal, majd amikor visszaáll, kékek lesznek a címsorok, és megjelenik a Személyre szabás ablak. Ebben lesz egy új telepített téma, amely a címsorok színét leszámítva megegyezik az alapértelmezett témával. Ez a téma lesz most érvényben, de bármikor választhatsz másikat.cs04.png

5. Ha a kék helyett más színt szeretnél, válaszd a Gépházból a Személyre szabást, és abból a Színeket! Itt választhatsz automatikus színt a háttér alapján, vagy kiválaszthatod a kívánt színt:

cs05.png

Arra vigyázz, hogy az inaktív ablakok címsorának szövege sötétebb színeknél nem biztos, hogy olvasható lesz!

6. Mivel a háttér, a képernyőkímélő és az eseményekhez rendelt hangok visszaálltak az alapértelmezettre, ezeket újra be kell állítanod, ha szeretnél ettől eltérni.

Címkék: témák Windows
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanar.blog.hu/api/trackback/id/tr817688372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fferi 2015.11.01. 17:17:24

Helló! Ez így nagyszerű, de hogy tudom a címsorok, aktív, inaktív ablakok, stb. betű tipusát, méretét megváltoztatni, mint ahogy a win 7-ben, xp-ben is lehetett? Vagy ez is a 10 hiányossága jelenleg, ami esetleg a későbbiekben változik?

Infótanár 2015.11.01. 17:26:53

@Fferi: Az elemek betűméreteit lehet állítani a Vezérlőpultban a Képernyőt választva. (A vezérlőpult elindításához kezdd el begépelni a nevét a Start menüben.) Vigyázat, a beállítás elég lassú!
Kicsit több beállítási lehetőség van a Winaero Tweaker programban. (winaero.com) Ez még lassabb, nem mindig tudom eldönteni, hogy kiadakadt, vagy még dolgozik...
süti beállítások módosítása