Ami az infó óráról kimaradt...

Ikonok a tálcán

2014/11/15. - írta: Infótanár

Az értesítési terület testreszabása

A Tálca jobb széle a Windows 7-ben és 8-ban alaphelyzetben ehhez hasonlóan néz ki:

et01.png

Ezt a részt hívják értesítési területnek. A Windows bizonyos ikonokat megjelenít, másokat pedig elrejt. A rejtett ikonokat a nyílra kattintva lehet megnézni:

et02.png

Gyakran előfordul, hogy olyan ikonokat is elrejt a program, amelyeket látni szeretnél, és olyanok is megjelennek, amelyekre nincs szükséged. Ha például feltelepíted a blogról letölthető Ablakok programot, annak ikonját a Windows elrejti, pedig a program használatához szükséged van rá. Ezért most megnézzük, hogyan lehet megadni, hogy az egyes ikonok megjelenjenek-e az értesítési területen.

Egy ikon megjelenítésének legegyszerűbb módja az ikon áthúzása egérrel. Ha az ablakból áthúzol egy ikont az értesítési területre, az mindig fog látszani:

et03a.png

A húzás a fordított irányban is működik. Ha egy ikon az értesítési területről az ablakba húzol, azt a Windows el fogja rejteni. Az ikonok sorrendjét is módosíthatod a húzásukkal.

Ha a Testreszabásra kattintasz, részletesen megadhatod a beállításokat:

et04.png

Az egyes ikonoknál a következő lehetőségeid vannak:

et05.png

Ikonok és értesítések megjelenítése: az ikon mindig látszik.

Ikonok és értesítések elrejtése: az ikon soha nem látszik.

Csak az értesítések megjelenítése: az ikon csak akkor látszik, ha valamilyen értesítést jelenít meg.

A Rendszerikonok engedélyezése vagy tiltása hivatkozásra kattintva egy másik ablakot kapsz, amelyben a jobb szélen lévő rendszerikonokat engedélyezheted vagy tilthatod le:

et07.png

Utána az OK gombra kattintással visszaléphetsz az előző ablakba, amelyben még két lehetőséged van. (Ne az Értesítési ikonok testreszabása hivatkozással válts, mert az újabb ablakot nyit meg, nem az előzőbe lép vissza!)

Visszaállíthatod az eredeti állapotot az Ikonok alapértelmezett viselkedésének helyreállítása hivatkozással, vagy bekapcsolhatod, hogy Mindig jelenjen meg az összes ikon és értesítés a tálcán.

Én általában ez utóbbit szoktam bekapcsolni, mert szeretem látni, hogy milyen programok futnak a gépemen. Ha a számítógép lelassul, érdemes egy pillantást vetni erre a területre, és kilépni azokból a programokból, amelyekre nincs szükségünk.

Végül ellenőrizzük, hogy tényleg azok az ikonok jelennek-e meg, amelyeket szeretnénk. Én például most megjelenítettem az eredetileg látható rendszerikonokon kívül még három ikont:

et09.png

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanar.blog.hu/api/trackback/id/tr346900147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bocsi6 2015.02.24. 09:27:36

Helló,
Boross Dezső vagyok, és egy kérdésem lenne.
Szeretnék olyan ikont elhelyezni a Tálca értesítési területére, ami a jelenleg választhatók között nem szerepel. Pl. mondjuk szeretném, ha a CCleaner, vagy a
ToolBar Cleaner programok ikonjai onnan mindig elérhetők legyenek
Mi ilyenkor a teendő ?
Hogy tudom elérni, hogy ezek a programok felkerüljenek az Értesítési terület
ikonjai párbeszédablak listájába ?
Már csak azt kérdezném, hogy a választ az oldalon olvashatom el, vagy e-mailt
kapok ?
Köszönöm szépen.
Üdvözlettel Boross Dezső

benu 2016.06.03. 11:03:26

Üdv! Segítség légyszi :)

ma reggelre eltűnt a hangerő ikonom, és itt: A Rendszerikonok engedélyezése vagy tiltása hivatkozásra kattintva egy másik ablakot kapsz, amelyben a jobb szélen lévő rendszerikonokat engedélyezheted vagy tilthatod le:

nem tudom engedélyezni. Letiltást ír, és teljesen érzéketlen a kattintgatásra (a kisnyílon is).
(az este, miután Lezárást adtam neki rákattintottam a hangerőre (elnémítás céllal), h a kedvesemet ne ébressze fel a kikapcs zene...

benu 2016.06.03. 11:03:41

Tárgytalan! Vmit talált a ZoneAlalrm, hatástalanította, újraindult a gép és megjelent :)

KÖSZI!
süti beállítások módosítása