Ami az infó óráról kimaradt...

Vissza kell-e állítanom a Windows óráját?

2014/10/26. - írta: Infótanár

Amit a Windows órájáról tudnod kell

Most, hogy egy órával többet aludhattunk, vissza kell állítani a lakásban, munkahelyen, iskolában az órákat. És mi a helyzet a Windows órájával?

Ha nem változtattad meg a beállításokat, itt nincs semmi teendőd, a Windows automatikusan átáll a téli és a nyári időszámításra. Ha ellenőrizni szeretnéd az átállást, kattints az órára a jobb alsó sarokban! Valami ilyesmit fogsz látni:

óra10.png

Az ablak alsó részén látható az üzenet, hogy megtörtént az átállítás. Egyébként már tegnap este is figyelmeztett, hogy át fog állni a téli időszámításra:

óra1.png

Ha meg szeretnéd nézni a beállításokat, kattints a Dátum- és időbeállítások módosítására! A megjelenő ablakban kapcsolhatod be vagy ki az értesítést az átállaskor. Ha ezután az Időzóna módosítása gombra kattintasz, ki- vagy bekapcsolhatod az automatikus átállást. Ugyanitt módosíthatod az időzónát is, ha külföldre utazol.

óra3.png

Nem mindenki tudja, hogy az eredeti órán kívül még két másik órát is meg lehet jeleníteni. Így ha rokonunk, barátunk vagy kollégánk külföndön van, nem kell fejben számolgatnunk, hogy vajon hány óra lehet náluk. 

A másik két órát a Dátum és idő beállítása ablakban a További órák fülre kattintva tudod beállítani:

óra4.png

Az új órákat a jóváhagyás után az egérmutató óra fölé helyezésével vagy az órára kattintással tudod megjeleníteni:

óra8.png

óra7.png

Ezeket a képeket közvetlenül éjfél után készítettem. Megfigyelheted, hogy az egyik órán már vasárnap van, a másik kettőn pedig még szombat.

Ha Windows 7 van a gépeden, az Óra minialkalmazás segítségével további órákat is megjeleníthetsz.

Végül még egy fontos kérdés az órával kapcsolatban: mennyire pontos? A számítógép órája nem egy atomóra, hosszabb távon egy kicsit siethet vagy késhet. A Windows úgy segít ezen, hogy rendszeres időközönként (hetente) megpróbálja szinkronizálni egy internetes időkiszolgálóval. Ennek beállításait láthatod Dátum és idó beállításai ablak Internetes idő lapján. A beálítások módosítása lapra kattintva valami ilyesmit fogsz látni:

 

Középen kiválaszthatod, hogy melyik időkiszolgálót használja, az Azonnali frissítés gombbal pedig meg is kísérelheted a frissítést. Ha nem sikerül a frissítés, válassz másik kiszolgálót!

óra11.png

óra12.png

 

Címkék: óra Windows
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanar.blog.hu/api/trackback/id/tr796834017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása