Ami az infó óráról kimaradt...

Segíts másokon játékosan!

2015/12/23. - írta: Infótanár

A Freerice program

280x280_fr.jpgIlyenkor Karácsony táján rengeteg jótékonysági program van, amellyel másokon segíthetsz. Ha még nem találtál olyan, amelyen szívesen részt vennél, szeretnék a figyelmedbe ajánlani egyet. 

A Freerice program lényege, hogy a számítógépen játékos formában fejleszted a tudásod, és közben rizst juttatsz az éhezőknek.

Szükséges hozzá egy számítógép (vagy táblagép, vagy okostelefon), internetkapcsolat és némi angol (esetleg spanyol, francia, olasz vagy koreai) nyelvtudás. 

A freerice.com oldalt kell megnyitnod, ahol induláskor egy szókincsfejlesztő tesztet találsz.

fr01.png

Az a feladat, hogy az alsó négy szó közül kattints arra, amelynek jelentése leginkább megegyezik a felső vastag betűsével. Minden jó válasz 10 rizsszemet ér, a feladatok pedig fokozatosan nehezednek.

fr02.png

A rizs ára a kérdések alatti részen megjelenő reklámokból van. Ezért ne felejtsd el kikapcsolni a reklámszűrő programot erre az oldalra!

A felső menü Subjects menüpontja segítségével más játékot is választhatsz:

fr03.png

Gyakorolhatod például az országok felismerését a térképen vagy akár a szorzótáblát is.

Ha regisztrálsz (Sign up), nyomon követheted az eredményeidet, és barátaiddal csoportokat is alakíthatsz, vagy csatlakozhatsz hozzájuk. A Rice! menüpontban meg tudod nézni a legjobb egyéni és csoporteredményeket.

Az oldalt természetesen bármikor használhatod, amikor van egy kis szabadidőd.

Jó játékot és boldog Karácsonyt kívánok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanar.blog.hu/api/trackback/id/tr458193852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása