Ami az infó óráról kimaradt...

Office programok gyorsabb indítása

2015/01/20. - írta: Infótanár

Sablonok kihagyása indításkor

Az Office 2013-ban a Word, az Excel és a PowerPoint indításakor először egy sablonokat tartalmazó oldal jelenik meg. Ez az oldal elég lassan töltődik be, és általában felesleges, mert többnyire úgyis az üres dokumentumot választjuk.

Egy egyszerű beállítással elérhetjük, hogy a programok indításakor rögtön az üres dokumentum nyíljon meg, és ne kelljen feleslegesen várakoznunk a sablonok betöltésére.

Nézzük először a Word programot! Indítsuk el, majd válasszuk a Fájl/Beállítások parancsot, és nézzük meg az Általános beállítások végén az Indítási beállításokat:

beallitas.png

Az utolsó lehetőséget kikapcsolva elkerülhetjük a sablonok megjelenítését. Ha mégis szükségünk lenne a sablonokra, válasszuk a Fájl/Új parancsot!

A felső beállítás (Értesítést kérek, ha ...) kikapcsolásával is gyorsíthatunk egy kicsit a Word indításán.

Az Excelnél ugyanott vannak a beállítások (Fájl/Beállítások, Általános): 

beallitas2.png

A PowerPointnál is ugyanott találhatók:

beallitas3.png

A Fájl/Új kiválasztásával természetesen itt is előhívhatók a sablonok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanar.blog.hu/api/trackback/id/tr927092555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása