Ami az infó óráról kimaradt...

Karácsonyi készülődés

2014/12/14. - írta: Infótanár

Windows téma készítése

A karácsonyi készülődés közepette nemcsak a lakást és a karácsonyfát, hanem a számítógépedet is feldíszitheted.

Indulásképp kattints a jobb egérgombbal a Windows asztalára, majd válaszd a Személyre szabás parancsot! A Windows 7 és 8/8.1 néhány beépített témával érkezik. Itt ezek közül választhatsz. 

tema01.jpg

Ha egyik sem tetszik, kattints a További témák az interneten hivatkozásra! Ez megnyitja a böngésződben azt az oldalt, ahonnan további témákat tölthetsz le. Bal oldalon válaszd ki a kívánt csoportot, majd kattints a kiválasztott témára!

tema2.jpg

Ekkor megnézheted a téma részleteit, majd letöltheted azt.

tema04.jpg

A témát tetszőleges mappába mentheted. Megnyitásakor a személyre szabás ablakban fog megjelenni, és rögtön alkalmazza is a Windows.

tema05.jpg

Ha nem vagy teljesen megelégedve, módosíthatod a kiválasztott téma részleteit, majd új néven elmentheted azt.

A téma legfontosabb összetevői a háttérképek. Kattints a az Asztal háttere hivatkozásra, és nézd meg a témához tartozó háttereket!

tema07.jpg

Azok a hátterek fognak megjelenni, amelyeknél pipa van. Ha valamelyik nem tetszik, kapcsold ki a pipáját! Beállíthatod még a kép pozícióját, a képváltás gyakoriságát és a véletlen sorrendű lejátszást is. 

Ha más háttérképeket szeretnél, először össze kell gyűjtened azokat egy mappába. A képeket tetszőleges helyről töltheted le. Én a Képguru oldalról szoktam háttérképeket gyűjteni.

tema08.jpg

Ha összegyűjtötted a képeket, az Asztal háttérképe ablakban megadhatod a képeket tartalmazó mappát.

tema09.jpg

Ha készen vagy kattints a Módosítások mentése gombra!

Ezután a Szín hivatkozásra kattintva megadhatod az ablakok szegélyének színét.

tema10.jpg

Ezen kívül beállíthatod hangokat és a képernyőkímélőt is.

Ha mindent beállítottál, elmentheted a módosított témát a Téma mentése gombra kattintva.

tema11.jpg

Ha mással is meg szeretnéd osztani a témát, kattints rá a jobb gombbal, majd válaszd a Téma mentése megosztáshoz parancsot! Ekkor megadhatod, hogy hová mentse el, és utána másnak is elküldheted vagy odaadhatod a (.deskthemepack kiterjesztésű) fájlt.

Ha valamelyik nem használt témára már nincs szükséged, néhány MB helyet felszabadíthatsz a törlésével (jobb kattintás, Téma törlése).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://infotanar.blog.hu/api/trackback/id/tr556981933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása